Assalamualaikum. It had been a pleasure and honour for me to fulfill the from Hajah Junaidah from Brunei DS. She requested pink, purple and green theme hantaran for both cupcake and cake. The hantaran cake is a sarawak speciality fruit cake known as Kek Hati Pari which is made from finely chopped raisins, chocolate, horlick and can stand and last up to 2 months. The cake is covered with white fondant and decorated with purple and pink flowers, with Selamat Pengantin Baru wishes on top of the cake. For the cupcake, I prepared the roses myself 3 days before the decoration. To Zarinah and Zairy: "Selamat Pengantin Baru" and to Hajah, terima kasih daun keladi, datang KL orderlah lagi.. ;)
Assalamualaikum. Saya amat berbesar hati kerana dapat memenuhi tempahan Hajah Junaidah dari Brunei DS. Dia meminta tema warna merah jambu, ungu dan hijau sebagai hantaran bagi kedua-dua kek cawan (cupcake) dan kek. Kek hantaran adalah kek buah-buahan istimewa dikenali dengan Kek Hati Pari yang diperbuat dari kismis kisar, kepingan coklat, horlick dan boleh tahan sehingga 2 bulan. Kek ini dilitupi fondant dihiasi bunga ungu dan merah jambu serta ucapan Selamat Pengantin Baru di atas kek. Untuk kek cawan, saya sendiri membuat bunga ros 3 hari sebelum menghiasnya. Kepada Zarinah & Zairy : "Selamat Pengantin Baru" dan kepada Hajah Junaidah, terima kasih daun keladi, datang KL orderlah lagi....;)
2 comments:
cupcake tu pun kek hati pari juga ke..saya memang nak sgt belajar kek swk tu cuma masa belum ada...berapa RM bg kelas kek swk tu..Kalau guna oven biasa...boleh ke nk bakar kek swk tu..
kak hanny
kajang
salam kak hanny...
kalau nak belajar kek sarawak boleh cll/sms saya 0132044141. Minimum yg belajar 3 orang satu kelas. tq
Post a Comment